Wie ik ben
Christiaan Paalman, psychosociaal therapeut
Over Mij

Mijn naam is Christiaan Paalman, dat is een belangrijk onderdeel van wie ik ben.  Mijn voornaam is wat mijn ouders hebben meegegeven en terug komt in de geslachten voor mij.  De naam hoort helemaal bij mij en doortrekt mijn leven in alle aspecten. Mensen noemen mij wel eens Chris.  Dat is een makkelijke en korte omschrijving en best begrijpelijk. Toch kies ik ervoor om Christiaan genoemd te worden, dat is wie ik ben.

Op mijn 17e jaar ontmoette ik de liefde van mijn leven en ben met haar getrouwd. Samen delen we ons leven met 3 kinderen en hun partner(s). En we zijn inmiddels een gelukkige opa en oma van ons eerste kleinkind.

Op mijn 2e levensjaar verloor ik mijn vader en mijn inmiddels overleden moeder droeg de moeder en vaderrol. Ik heb ervaren dat ze een betrokken en warme moeder was en dat mijn leven gelukkig was. Met de wijsheid van nu, ben ik blij te kunnen zeggen dat ik mijn jeugd warm en veilig heb ervaren. Tegelijk mist daar ook veel, heb ik veel zelf moeten ontdekken.  Is het niet gegaan zoals ik het zou willen dat het ging en eigenlijk met achterstand gaan bouwen en groeien naar wie ik nu ben.

Als kind ben ik christelijk opgevoed, in mijn tienerjaren heb ik veel houvast gehad aan mijn geloof.  Geloven is een overtuiging. Vragen en opmerkingen als;  ‘Wat is waarheid?’  en  ‘het is jouw waarheid’,  zijn heel terecht. Tegelijk is mijn diepe relatie met God ( die ik omvat als de Vader, de Zoon Jezus Christus en de Heilige Geest) ook echt gegroeid tot een relatie en heel persoonlijk. Voor mij is het de waarheid. Het is de basis en de zingeving in -en van mijn leven. Het maakt wie ik ben en wie ik wil zijn.  Gericht op vrijheid en leven, gericht op herstel, gericht op het welzijn van anderen, gericht op gerechtigheid en in alles gericht op het willen eren van God.

Het vinden van mijn identiteit, het beeld wat ik van mijzelf en de wereld heb is in de jaren gevormd door het beeld wat ik heb gekregen van God. Ik kan met 100% zekerheid zeggen dat Hij degene is die absoluut  te vertrouwen is en een Meester coach, therapeut, dokter en Vader is. Het lijkt misschien tegenstrijdig, Hij is ook degene die mij leert om ruimte te geven aan de ander. De ander met diens eigen overtuigingen; of je nu atheïst, katholiek, boeddhist, moslim bent. Als mens doen jij en ik ertoe voor Hem.

In 2015 ben ik gestart met een hbo opleiding en ben in 2021 afgestudeerd als psychosociaal therapeut. Een studie naast mijn fulltime werk, een gezin en een achtergrond waarin was gezegd dat ik niet veel verder zou komen. Naast geloof zijn motivatie, doorzettingsvermogen, positiviteit, geduld en veerkracht eigenschappen die mij hebben geholpen mijn eigen belofte in te lossen dat ik meer ben en meer kan dan het beeld wat ik vroeger van mijzelf had.

In 2021 ben ik gestart als ondernemend therapeut met een eigen praktijk, die ik bewust kleinschalig houd. Vanuit passie, gedrevenheid en professionaliteit. Dat geeft mij flexibiliteit, rust en ruimte.

Daarnaast ben werkzaam als hulpverlener op het terrein van WMO, WLZ en forensische opvang. Dat houd in; Het begeleiden van mensen naar herstel en stabiliteit. Waarin verslaving, psychische en , forensische problematiek een rol spelen.   

Mijn energie krijg ik van gesprekken. Van de mogelijkheid om mee te kunnen werken om positieve energie in het leven van een ander te kunnen brengen. Om er te kunnen zijn en even mee te mogen lopen. Het verlangen dat de ander dezelfde waardigheid, energie en kracht verdient, als ik ook mag ervaren.